Roletták

A roletta hagyományosan belső árnyékolóként egyre népszerűbb a felhasználók körében. A tetőtéri nyílászárók legközismertebb árnyékolója, mely hagyományos nyílászárókon is tökéletesen alkalmazható. Az árnyékoláson kívül védelmet nyújt a nemkívánatos, kívülről való betekintés és az UV sugárzás ellen is.

A textilek sokszínűsége és anyagtípusa lehetőséget biztosít az ablakba legjobban illeszkedő árnyékoló textil kiválasztásához (áttetsző vagy sötétítő, egyszínű vagy mintás textília). Ha pihenésre vágyunk, a roletta működtetésével a helyiségekbe jutó fény mennyisége és intenzitása is szabályozható.
A választható típusok közül külön említésre méltó a fényzáró, alupigmentált textil, amely a fény nagy részét visszatükrözi a szabadba, így biztosít kellemesebb hőérzetet a helyiségben.

Típusai

Hagyományos kivitel

Hengerre hegesztett textilroló. Gyöngyláncos, illetve rugós kivitelben létezik, valamint tetőtéri ablakra szerelhető változatban. Gyöngyláncos kivitel esetén a gyöngylánccal tudjuk szabályozni a roletta állását, rugós változatnál pedig a roletta zárólécén lévő fogantyúval tudjuk mozgatni. Ez a két típusú roletta tetszés szerint bárhol megállítható. A tetőtéri kivitel esetén kiakasztó segítségével tudjuk megállítani az árnyékolót, általában az ablak alján.

Tokozott-, illetve díszroletták

A roletta szerkezete tokban helyezkedik el, ezáltal esztétikusabb látványt nyújt. A textilt védi a tokozat, így élettartama megnövekszik. A mozgatást meg lehet oldani rugós szerkezettel, illetve gyöngyláncos mozgatással.

Nikolux roletta

Kifejezetten tetőtéri ablakra kifejlesztett, rugós mozgatású roletta. Bárhol megállítható, rendkívül esztétikus kerettel rendelkező szerkezettel.

Napellenzők

Napellenző a terasz árnyékolója

Hasznos és dekoratív kiegészítői családi házak teraszainak, társasházi lakások erkélyeinek vagy vendéglátó- és szállodaipari létesítmények kerthelyiségeinek. Cégünk Basic könyökkaros napellenzőket forgalmaz. Napellenzőink különösen erős fémszerkezettel és osztrák Sattler ponyvából készülnek.

A ponyva (Sattler)

Minden textíliánk erős UV védelemmel gyártódik, víz és szennytaszítók, penészesedés - algásodásgátlók, valamint öntisztulók. Legfőbb jellemzőjük a hosszú élettartam, könnyű kezelhetőség és a nagy színválaszték. Bő színvilágának köszönhetően, ügyfeleink garantáltan megtalálják a környezetükhöz legjobban harmonizáló színt, és mintát az egyszínűektől a blokkcsíkosokon át a fantáziacsíkosokig.

A Basic könyökkaros napellenző műszaki jellemzői

A Basic könyökkaros napellenző alapvetően alumínium szerkezetű árnyékoló. A napellenző egy 40 x 40 x 1,5 mm-es horganyzott kivitelű acél zártszelvényre épül fel, amely a könnyebb felszerelést is lehetővé teszi. A felrögzítésre alkalmas konzolokat a zártszelvény mentén tetszőleges helyre lehet rögzíteni, de a kar kiinduló öntvényétől 30 – 40 cm távolságnál nem kerülhet messzebb. A napellenző a 2,5 m x 1,5 m mérettartománytól a 7 m x 3,5 m-es mérettartományig készülhet egy darabból. A szélességi érték a napellenző szerkezetszélességét jelöli, a kinyúlási érték ponyvafelület síkjában értendő, amely azt jelenti, hogy a napellenző árnyékoló felületének nagyobb döntése esetén a ponyvafelület vízszintes vetülete kisebb lesz. A napellenző felszerelt állapotban 24 cm magasságú, becsukott állapotban 25cm.

Szalagfüggönyök

A szalagfüggöny a mai modern kor árnyékolástechnikai eszközei közé tartozik. Nagyon közkedvelt lakásokban, irodákban, bankokban egyaránt, mely bármely belső térnek elegáns megjelenést biztosít. Lamelláival könnyedén szabályozható a beáramló fény mennyisége, melynek köszönhetően kellemes hangulatot varázsolhat helységeibe. Széles anyag és színválasztékának köszönhetően, bármely helyiség elegáns árnyékolója lehet. Megfelelő textil választásával a fény teljes elnyelésére is képes.

A lamellák elhúzhatóak vagy 180 fokban elforgathatóak, a lamellák mérete 127 mm-es, 89 mm-es illetve 63 mm-es lehet.
Anyaguk szerint nagyon sok fajta szalagfüggöny lamella létezik pontosan azért, hogy lehetővé tegyük, hogy bármilyen típusú berendezéshez a hozzá leginkább illő anyag rendelkezésre álljon.

A függönysín alapáron fehér színben készül, de természetesen bármely RAL színben rendelhető.

A szalagfüggönyök szerelése egyszerű, legtöbb esetben a mennyezetre vagy az oldalfalra, a padlóval párhuzamosan kerülnek felszerelésre. Egyedi megoldást jelenthet nem csak egyenes, de ferde vagy éppen íves felületek árnyékolására és emellett kiválóan alkalmazható térelválasztóként is.